Editorial 2010



De cand cu criza in domeniul afacerilor imobiliare a aparut si un lucru bun. Ceva mai mult timp pentru cei implicati in acest domeniu.

Pentru mine, ca specialist reprezinta o oportunitate, aceea de a ne prezenta mai bine, de a scrie despre constructii, de a putea raspunde intrebarilor adresate de cei care isi construiesc o casa.

Iuresul din ultimii 2 ani a adus lucrurile intr-un punct delicat. Toti construiau, cei mai multi pentru altii, urmand sa aiba un castig foarte gras din asta. Dintr-o data materialele au devenit foarte scumpe, nu se gaseau sau erau de proasta calitate. Cu mana de lucru calificata a fost la fel, cei buni erau greu de gasit, asa ca se construia cu te miri cine. Au fost vremuri grele pentru cei care au dorit sa-si construiasca propria casa. In schimb, investitorii au castigat foarte mult oferind slaba calitate. Castigurile de 100% obtinute prin vanzarea unei case au atras multi necunoscatori.

Am auzit in ultima vreme zicandu-se "criza pentru unii, oportunitati pentru altii", poate ca cei care au posibilitatea reala de a-si construi o casa au o oportunitate in aceste zile.

Poate ca si scara valorilor va reveni la normal in aceasta perioada, iar cei carora le-a cumparat "mica si ticu masini mishto din afaceri imobiliare cu pamantul lui bunicu", or sa-si vada lungul nasului. Ce merge in sus trebuie sa si coboare - what goes up it must go down - asta e... n-am zis-o eu.

Eu am asistat uimit la aceasta urcare si m-am gandit ca se poate asemana economia mondiala cu un titirez care sta vertical doar cat timp se invarte. Si ma intrebam, si inca ma mai intreb, ce se va intampla cand se va opri. Doamne fereste sa nu ajungem la foametea din "Fructele maniei" a lui Steinbeck.

Cred cu tarie ca cei care sunt bine pregatiti, specialisti in domeniul lor, vor trece mai usor peste aceasta perioada; in orice domeniu vor ramane cei buni si ne vom curata de diletanti.

Proiectez in domeniul constructiilor de 14 ani si in nicio zi nu am fost angrenat in alt domeniu. Conduc un birou de proiectare de 8 ani, am prins si zilele grele cand nu se gaseau lucrari si zilele in care eram asaltati de cereri. Perioada cea mai buna este cea in care cererea nu depaseste oferta. Atunci este loc si de calitate si de concurs intre idei.

Echipa ICASE compusa din arhitecti, ingineri constructori si instalatori, a realizat modelele prezentate pe site-ul www.icase.ro, cautand sa va ofere solutii de-a gata pentru acei dintre dumneavoastra care au dorit sa-si construiasca o casa. Intotdeauna ne-am adresat in primul rand celor care au dorit sa-si construiasca "un camin" (pentru ei) .

Faptul ca acestea sunt proiectele noastre, facute aici in Romania conform normelor noastre, este un avantaj mare in fata celorlalti competitori care vin cu proiecte traduse din alte tari (unde nu exista cutremure), deoarece noi putem particulariza usor modele noastre.

In cadrul discutiilor antemergatoare semnarii contractului, cand dumneavoastra prezentati terenul pe care doriti sa construiti, noi putem modifica (in anumite limite) casa astfel incat sa obtineti maximul de avantaje din amplasamentul pe care il aveti.

O caracteristica importanta a serviciilor pe care le furnizam, este ca proiectarea structurii de rezistenta este facuta de catre inginerii de la "Antiseismic Structural Engineering", o echipa care a lucrat intensiv numai structuri complexe de mai mult de 12 ani, formata din specialisti recunoscuti in bransa.

Practic ne-am gandit multi ani inainte sa deschidem site-ul ICASE, cum sa cream un produs de calitate pentru cei care doresc sa-si construiasca o casa si nu reusesc sa gaseasca proiectanti buni, care sa le ofere experienta si un nivel ridicat de detalii.

Pentru a avea un pret bun si calitatea detaliului, am avut ideea unor proiecte tip, care sa ofere beneficiarilor garantia ca au ales optimul si, prin mici particularizari, sa il adapteze exact nevoii lor.

Deasemenea, dupa trei ani de experienta ICASE, cunoastem multe dintre intrebarile si lucrurile pe care doriti sa le clarificati in domeniul constructiilor de case. Cum ar fi: ce caramida sa aleg? Pot construi din BC Ce invelitoare sa aleg pentru acoperisul meu? Ce materiale sa folosesc pentru termoizolatii? Ce tip de centrala sa aleg daca nu sunt racordat la gaze? Ce inseamna asigurarea calitatii in constructii, la nivelul unei case? ...si exemplele pot continua.

Avem si un forum unde puteti sa adresati intrebari si vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Demaram o serie de articole, pe baza specificatiilor si a caietelor noastre de sarcini unde vom cauta sa explicam cat mai bine cum se realizeaza anumite lucrari, cu ce specialisti, cu ce materiale.

In incheiere va mai spun inca odata ca suntem... foarte buni... noi realizand proiectele pentru faimoasele "Coliba unchiului Tom" si "Castelul din Carpati" " sa nu se laude altii cu ele...

Link-uri
Adresa site Descriere


Copyright© 2005-2020 by Icas Studio - Toate drepturile rezervate - Website realizat de Triumf si PHP Coder

Trafic si statistici PHP Coder