Puterea detaliului



Puterea detaliului in proiectele de casa
Casele nu sunt consumabile! Sunt facute sa dainuie!... 50 si de ce nu chiar 100 de ani, iar in cazul in care te decizi sa devii intre timp vreo celebritate, devine obiect de cult, muzeu sau mai stiu eu ce alta forma de atractie turistica.

Nu sunt obiecte pe care le poti inlocui periodic daca ai realizat ca producatorul a gresit un amanunt legat de functionalitate. Spre exemplu, caseta de directie a fost proiectata gresit si ca urmare la fiecare 10000 km trebuie inlocuita. Daca ai noroc si beneficiezi de garantie extinsa te poti chinui prin service-uri 4-5 ani iar mai apoi carpesti cu ingaduinta pentru ca stii ca iti vei lua alta masina curand. Si iti juri ca vei fi atent si nu vei repeta greseala de a mai cumpara de la producatorul cu pricina... Aparent simplu, nu?

Dar... casele nu sunt consumabile! nici perisabile! nici produse cu ciclu de viata scurt. Traiesti in ele, prezentul se transforma incet-incet in amintiri, copii iti cresc si nu ramane loc in care sa nu fi facut vreo nazbatie - pentru ca in final toate sa fie legate inefabil de casa in care ai locuit.

Experienta vietii unei familii este inradacinata puternic in locuinta, o data pentru ca timpul petrecut impreuna este cel mai indelungat si in al doilea rand pentru asociererile pe care le face fiecare membru cu diferite obiecte si detalii prezente in casa respectiva.

Nu cred ca e cazul sa va spun cat de frustrant poate fi lipsa unui spatiu suficient in bucatarie sau o grinda prea joasa de care te lovesti zilnic cand urci treptele catre dormitorul copilului sau tot felul de alte detalii care i-au scapat unui arhitect mediocru sau... si mai rau lipsa unuia macar mediocru.

Dar, iti repeti ca nu-i grav pentru ca pana la urma gasesti solutii in cazul unora iar pentru restul... ei bine... "nu trebuie sa le rezolvi chiar pe toate, nu?", inveti sa traiesti cu ele. Si te macina zi dupa zi. Realizezi ca ti-ar fi fost mult mai bine si tie si familiei tale daca ai fi consultat un arhitect bun.

Spatiile erau mai bine dimensionate si plasate, pantofarul era acolo unde trebuie, priza de internet era exact langa biroul tau, soarele patrundea vesel in dormitor dimineata si nu in ultimul rand venind de la servici ai fi fost cea mai fericita persoana din intreaga comunitate privindu-ti casa plina de personalitate.

Dar am o veste buna... te poti consola cu gandul ca la urma urmelor ramane totusi casa ta :)

Exista proiecte care respecta recomandarile arhitecturale uzuale privind funtionalitatea spatiului de locuit si acesta este un lucru foarte bun pentru ca o casa moderna nu mai poate fi gandita in zilele noastre de un mester priceput - sau chiar de tine singur-singurel.

E adevarat, nimeni nu stie mai bine decat tine ce nevoi ai. Nici nu pretindem!

Dar stim sigur ca te putem ajuta.

Prevederile arhitecturale de baza reprezinta fara indoiala un start foarte bun! Asa am inceput si noi. Doar ca incet-incet sau adaugat ani de expeirenta, am revenit cu insistenta asupra detaliilor initiale corecte de altfel din punct de vedere functional pentru a le imbunatati, si nu ascundem - nu in ultimul rand pentru a obtine un avantaj in piata fata de competitori.

Multe din proiectele prezente pe site au suferit nenumarate revizii pentru ati oferi cel mai bun produs. Randarile noastre 3D si alte diferite reprezentari ale fatadelor reprezinta deja un standard in Romania, iar clientii judeca restul website-urilor functie de continutul icase.ro avand concept si productie integral romaneasca. Si acesta, dragii mei, este un motiv de mandrie pentru noi.

Dar din nefericire pentru multe persoane care aleg sa-si realizeze casa cu un mester sau arhitect local dupa schitele prezentate pe icase.ro, imaginile 3D si toate celelalte reprezentari nu spun nici pe departe intreaga poveste. Adevarata masura a unei case sta in detalii. Trebuie evaluata prin calitatea detaliilor si trebuie cunoscuta la nivel de detaliu. Detaliile au fost revizuite de noi de zeci de ori fie in urma propunerilor venite de la voi, fie ca urmare a participarii la nenumarate expozitii, cursuri, prezentari sau diferite conferinte sau fie ca urmare a cercetarii noastre individuale.

In cele din urma, ramane alegerea ta. Poti beneficia de experienta noastra sau poti alege orice alta varianta disponibila in piata. Te putem asigura ca o consultatie privind viitoarea ta casa iti va clarifica o parte din probleme si te va ajuta sa alegi locuinta potrivita nevoilor tale. Pentru ca in final, asa cum am spus mai devreme...
..."ramane totusi casa ta"

Florin Kope

Link-uri
Adresa site Descriere


Copyright© 2005-2020 by Icas Studio - Toate drepturile rezervate - Website realizat de Triumf si PHP Coder

Trafic si statistici PHP Coder