Semne ca aerul tau conditionat are nevoie de reparatii



(1)Semne+ca+aerul+tau+conditionat+are+nevoie+de+reparatii_5593.jpgStim ca tentatia de a rezolva singur problemele tehnice ale dispozitivelor din casa ta este mare, dar, in cazul aparatului de aer conditionat, situatia se prezinta complet diferit. Complexitatea aparatului face ca interventia unui profesionist in cazul unei defectiuni sa fie imperios necesara pentru a nu risca agravarea situatiei sau defectarea altor componente. Cu toate acestea, este necesar sa intelegi cand aparatul tau de aer conditionat are nevoie de interventii pentru ca randamentul acestuia este tot mai slab. Iata care sunt semnele ca dispozitivul care asigura cliamtizarea locuintei tale necesita interventia unui profesionist care sa regleze functionarea acestuia.

 

     Verifica butonul de Shut-Off

Cele mai multe dintre aparatele de aer conditionat moderne prezinta un element de siguranta care, atunci cand teava de condens atinge nivelul maxim, inchide dispozitivul. Daca aparatul tau functioneaza normal, iar mai apoi se inchide brusc, verifica tevile si tavita de evacuare. Daca au colectat apa, goleste-le si apoi incearca din nou sa pornesti aerul conditionat. In cazul in care acest demers nu a rezolvat problema, este cazul sa apelezi la o firma specializata.

     Cum stai cu factura la curent?

Presupunand ca temperaturile au ramas relativ constante, daca factura ta de energie electrica atinge valori neobisnuit de mari pentru locuinta ta, este probabil ca sistemul de climatizare sa nu functioneze eficient. Ai putea, de asemenea, sa ai probleme cu  conductele. Acesta este un semnal timpuriu pentru eventualele defectiuni, insa, cu cat amani mai mult vizita unui specialist, cu atat mai mult va avea de suferit bugetul tau din cauza consumului de energie electrica.

     Unitatea interna este pornita si oprita de multe ori

Ciclurile de pornit-oprit frecvente sunt o problema aparent neinsemnata ce pot avea legatura cu termostatul. Asigura-te ca acesta functioneaza corespunzator si verifica daca nu a fost modificata temperatura sau setarile. Daca acestea au ramas constante, apeleaza la o echipa de specialisti care sa verifice aerul conditionat.

     Mirosurile neplacute

Daca simti miros de aer neplacut in apropierea AC-ului tau, apeleaza imediat la un specialist pentru ca, cel mai probabil, sistemul este supraincalzit. Una dintre cele mai des intalnite si deranjante probleme pe care le puteti avea cu un aer conditionat este legat de mirosul respingator, pe care multi oameni il identifica cu cel de otet. Cea mai frecventa cauza a acestei probleme este lipsa ingrijirii si igienizarii adecvate pentru aparatul de aer conditionat, care depoziteaza particule de praf in filtrele ce devin, in timp, imbacsite. Puteti curata chiar voi aceste filtre, insa, in cazul in care mirosul nu dispare odata cu igienizarea acestora, este nevoie de interventia unui profesionist.

     Probleme cu zgomotul

Aparatele de aer conditionat produc un zgomot continuu, dar slab, atunci cand sunt pornite. Daca auzi zgomote mai puternice, care nu sunt provocate de suflul de aer rece, poti verifica atat unitatea interioara, cat si pe cea externa, pentru a te asigura ca nu sunt prinse in sistem frunze sau mici crengute care sa cauzeze acest zgomot. Mare atentie si la turbina! In multe cazuri, turbina este imbacsita si pune presiune pe rulmenti si, deci, pe motorul de antrenare. Atentie, insa, pentru ca procesul de curatare a turbinei presupune demontarea acesteia, motiv pentru care este necesara interventia unei echipe de specialisti.

     Ce poti face singur

In cazul aparatelor de aer conditionat, sunt putine defectiuni ce pot fi rezolvate fara interventia unui profesionist. Iata insa masurile minime pe care le poti lua inainte de a apela la un service specializat in mentenanta aer conditionat. In primul rand, ai grija sa cureti unitatea de praf si particule fine care sa infunde filtrele si turbina. Asigura-te ca unitatile aparatului nu sunt acoperite de alte obiecte si permit aerului sa circule. Un aparat mai vechi poate functiona mai bine daca este umbrit, racind locuinta ta mai rapid. Nu uita sa apelezi la servicii de igienizare profesioniste de doua ori pe an, pentru a evita orice probleme cu componente imbacsite.

Link-uri
Adresa site Descriere


Copyright© 2005-2020 by Icas Studio - Toate drepturile rezervate - Website realizat de Triumf si PHP Coder

Trafic si statistici PHP Coder