Sfaturi pentru alegerea aparatului de aer conditionat



(1)Sfaturi+pentru+alegerea+aparatului+de+aer+conditionat_52848.jpgAlegerea unui aparat de aer conditionat presupune a lua in calcul multi factori- de la pret la montaj si de la silentiozitate la eficienta. Uneori, decizia poate fi complesitoare. Pentru a te ajuta sa intelegi procesul de alegere a unui astfel de dispozitiv, expertii de la AlexIR Decor iti raspund la cele mai importante intrebari.

  1. 1.       Este locuinta ta restrictionata in montajul unui aparat de aer conditionat?

Unele apartamente, complexe sau birouri au reguli ce interzic instalarea aparatelor de aer conditionat din cauza normelor de siguranta sau motive estetice. In plus, cu cat instalatia aditionala unitatilor interioara si exterioara este mai complexa, cu atat mai dificil va fi sa gasesti o incapere ce iti va permite procesul de montaj aer conditionat.

  1. 2.       Cat spatiu poti aloca pentru montajul aerului conditionat?

Aparatele de aer conditionat portabile necesita o suprafata considerabila pentru  a fi sigur de performanta acestora. De cealalta parte, aparatele de aer conditionat cu unitati interna si externa nu necesita spatiu pe podea, insa trebuie sa aveti grija la pozitionarea acestora in interiorul locuintei, evitand baia si bucataria, precum si zonele unde suflul dispozitivului ar fi indreptat direct inspre persoane. Nu uita nici de sistemele mini-split care te pot salva in cazul in care ai o locuinta cu o suprafata foarte mica.

  1. 3.       Ce fel de montaj preferi?

Cand vine vorba de montaj, un aparat de aer conditionat mai complex va necesita mai multa grija din partea profesionistilor. In orice caz insa,  apelarea unei echipe de specialisti care sa asigure instalarea noului dispozitiv este obligatorie.

Dispozitivele de aer conditionat sunt formate din doua unitati, una interioara si o alta exterioara. Atunci cand alegem sa relocam aparatul nostru, este important sa stabilim pozitia pentru ambele unitati si sa tinem cont de cateva reguli. Cat priveste unitatea exterioara, trebuie sa avem grija sa respectam normele europene, dar si sa nu ii deranjam pe colocatarii nostri. Aceasta unitate trebuie amplasata in apropierea unei ferestre pentru a facilita accesul unei persoane in cazul unei defectiuni , dar trebuie sa avem grija si la furtunul de evacuare a apei. Amplasarea unitatii interioare este mai permisiva, insa sunt numerosi factori la care trebuie sa avem grija, intre care structura peretelui, inaltimea la care amplasam aparatul, precum si directia in care il montam. Mare atentie la acest ultim detaliu, intrucat un aer conditionat ce sufla in mod direct spre persoanele din incapere poate provoca raceli si disconfort general.

  1. 4.       Clasa energetica

Pentru multi dintre noi, o factura mai mica la curent pe timpul verii salveaza o parte din bugetul pentru vacanta. De aceea, clasa energetica a aparatului de aer conditionat este foarte importanta daca vrem sa economisim. Specialistii recomanda alegerea unui aer conditionat clasa A+++ pentru a fi siguri ca factura la curent sa nu fie supraincarcata. Putem sa alegem si o tehnologie care sa conserve cat mai bine temperatura locuintei noastre, precum Inverter, insa aceste dispozitive presupun o investitie initiala mai mare care va fi amortizata in timp.

  1. 5.       Este zgomotul o problema importanta pentru tine?

Ca regula, orice dipozitiv care  contine un ventilator intern va produce zgomot si nici aparatele de aer conditionat nu fac exceptie. Chiar daca un AC complet silentios nu este o optiune, puteti aege un dispozitiv care sa deranjeze cat mai putin. Si aici tehnologia Inverter se detaseaza fata de aerele conditionate traditionale, fiind semnificativ mai silentioase. Un alt sfat ar fi sa preferati un aparat de aer conditionat mai mic pentru ca motorul pe masura sa produca mai putin zgomot, insa, daca ocuinta voastra este mare, acesta va fi rapid suprasolicitat.

  1. 6.       Alte caracteristici

         Verifica sistemul electric al locuintei tale si daca acesta poate sustine un nou dispozitiv cu o putere calorica semnificativa. Este posibil sa ai nevoie de instalarea unui circuit dedicat dispozitivului de racire. Aveti grija de asemenea si la pozitionarea unitatii exterioare a dispozitivului. Aceasta trebuie amplasata langa fereastra pentru a facilita accesul in cazul igienizarilor si a reviziilor.

Nu uita!

                Daca va doriti ca aparatul de aer conditionat pe care il alegeti sa fie unul performant si care sa asigure cu suces o buna climatizare a locuintei voastre, trebuie sa tineti cont de restrictiile pe care le-ai putea intampina. De asemenea, ai grija la montaj, precum si la sistemul electric al casei tale. 


Link-uri
Adresa site Descriere


Copyright© 2005-2020 by Icas Studio - Toate drepturile rezervate - Website realizat de Triumf si PHP Coder

Trafic si statistici PHP Coder